VZW SABOU BLOGT !

VZW SABOU BLOGT !

Volg onze avonturen ..

VZW SABOU streeft, naar het stimuleren, opzetten en onderhouden van initiatieven, gebaseerd op lokale behoeften, in het kader van het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Sabou, Burkina Faso.

http://www.vzwsabou.be

Dag 17

vooruitgang..Posted by vzwsabou 03 Feb, 2018 14:27:16
Vrijdagochtend, Omar en Adhemar, de twee "charpentiers" die voortreffelijk werk geleverd hebben komen langs om dag te zeggen. De goten zullen er vandaag ook nog niet zijn en ze gaan terug naar huis in Ouaga.
Ook zij hebben 3 weken in het dorp geleefd en kijken er naar uit om terug eens thuis te zijn.

Tegen 11 uur komt Bakari aan met de Origo-reizigers en tonen we fier onze realisatie:
Ze staan versteld en net als wij zijn ze verwonderd dat we dit hebben kunnen realiseren in 13 werkdagen. De plannen worden erbij gehaald en de schetsen van Sixten, de architect. Zo krijgen ze een beeld van hoe het er uiteindelijk moet gaan uitzien.

Tijdens de bouw zijn we zoveel als mogelijk in contact gebleven met Sixten, die à la minute zijn tekeningen aanpaste aan de lokale mogelijkheden.

Dank aan allen die hier hun steentje hebben bijgedragen !
We zijn er nog niet helemaal, maar we zijn wel een heel eind op weg om er echt iets moois, multi-functioneel en "Du jamais vue au Burkina" van te maken.

We kunnen niet wachten om het vervolg in beeld te brengen. Volgende week gaat Louis weer aan de slag en moeten de goten en de dakbedekking aangebracht worden, waarna het metselwerk van start zal gaan.

Hieronder een "sneak-preview" van hoe het er binnen een paar weken moet uitzien:
Voor het aanbrengen van de ornamenten zal Sixten nog eigen ontwerpen maken en wil hij een workshop houden in het dorp zodat de schilderingen kunnen aangebracht worden door de mensen van het dorp. Dat zal het onderhoud ook ten goede komen.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Agnes van Wereldraad Menen 09 Feb, 2018 10:46:24

Indrukwekkend inderdaad! Bonne chance verder met alles :-)


Posted by Martine 08 Feb, 2018 13:55:14

Super voorstelling Wat zullen de kinderen daar kunnen ravotten en al spelend leren

Posted by Johan en Ann 03 Feb, 2018 17:58:49

Proficiat met jullie prachtig werk. Na enkele jaren intense voorbereidingen doet het zo'n deugd om de montage in Sabou te zien. Wij hadden nooit durven dromen dat het zo vlot zou verlopen. Veel groeten aan Moussa en de juffen.