VZW SABOU BLOGT !

VZW SABOU BLOGT !

Volg onze avonturen ..

VZW SABOU streeft, naar het stimuleren, opzetten en onderhouden van initiatieven, gebaseerd op lokale behoeften, in het kader van het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Sabou, Burkina Faso.

http://www.vzwsabou.be

Op bezoek

vooruitgang..Posted by vzwsabou 13 Jul, 2015 08:21:09
15 februari 2015

Daar we verkiezen om niemand alleen te laten gaan, beslissen Martine en ik om samen te reizen. Het is een beslissing van het allerlaatste moment: tickets worden aangekocht op woensdag 11/2, met vertrek op zondag 15/2. Zondagochtend ben ik nog druk in de weer met de bagage. Niet voor mijn persoonlijke spullen, dat is minimaal, maar wel met de moeilijke keuze wat neem ik mee voor de school. Tegen 10 uur krijg ik telefoon van Martine, ze wil afspreken om eerst bij mij thuis te komen in Borsbeke, om dan samen door te rijden naar Zaventem. Ik doe "rustig" verder met de bagage en begin er een beetje klaar in te zien.

Tegen 11 uur echter krijg ik weer telefoon. Het is het nummer van Martine, maar deze keer krijg ik Dirk aan de lijn: Martine heeft een ongeval gehad op de autosnelweg. Een auto die in panne stond op het 3e rijvak werd te laat opgemerkt en een aanrijding was onvermijdelijk. Beide auto's zijn perte-total en Martine werd weggebracht naar de spoed. Dirk laat me weten dat Martine toch nog gaat proberen om in Zaventem te geraken, maar ik denk niet dat dat gaat lukken als ik hoor hoe erg het is. Ik vertrek netjes op tijd richting Brussel, en aangekomen op de luchthaven krijg ik Martine zelf aan de lijn. Het zal niet lukken: dokters raden haar af om naar Burkina te reizen, want de medische zorg daar is niet wat het hier is, en ze zal wellicht wel medische nazorg nodig hebben de komende dagen.

Ik twijfel even wat ik ga doen, enerzijds zie ik het niet 100% zitten om alleen te gaan, maar anderzijds is het echt wel nodig om te gaan. We kunnen de zaken daar niet op zijn beloop laten, dus toch maar doorgaan, ik zie wel hoe het loopt, en ik heb nog altijd Bakari aan mijn zijde. Ik heb hem de ganse week gereserveerd en hij blijft bij mij in Sabou.

De vlucht gaat van Brussel naar Cassablanca (Royal Air Maroc), en daar moet ik 5,5 uur wachten op de connectie naar Ouagadougou. Deze vlucht vertrekt namelijk pas tegen middernacht. Het luchthavengebouw ziet er redelijk modern uit en het is er proper. Ook de toiletten vallen best mee, maar gezien het late tijdstip zijn er niet veel shops open en is het er helemaal niet druk. Ik voel de eenzaamheid toeslaan... Ik denk niet dat ik me ooit al eenzamer gevoeld heb dan nu... Er is echter toch één troost: hoewel het luchthavengebouw 100% rookvrij is, vind ik een plaats waar iedereen zit te roken, nota bene daar waar drank en eten verkocht wordt ! overal hangen bordjes verboden te roken, maar dat lappen ze hier aan hun laars. Op een bepaald moment zie ik politie komen aangelopen, en ik denk "gelukkig ben ik niet aan het roken", maar ze kijken niet eens naar de andere rokers, neen, ze zijn hier om zelf een sigaret aan te steken.

De tijd passeert ellendig traag en ik besluit dat het misschien beter is om toch "iets" te doen, en ik begin aan dit verslag, met de bedoeling het dag na dag bij te werken. De klok lijkt maar niet vooruit te gaan, maar uiteindelijk mogen we dan toch aan boord gaan. Redelijk modern toestel, Boeing 737/800, net als de vorige vlucht, maar geen entertainment aan boord. Ik probeer dan maar wat te slapen, wat niet echt goed lukt, maar af en toe duizel ik toch weg.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.