VZW SABOU BLOGT !

VZW SABOU BLOGT !

Volg onze avonturen ..

VZW SABOU streeft, naar het stimuleren, opzetten en onderhouden van initiatieven, gebaseerd op lokale behoeften, in het kader van het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Sabou, Burkina Faso.

http://www.vzwsabou.be

Kermis in Sabou

vooruitgang..Posted by vzwsabou 09 Jul, 2015 00:17:22

1 augustus 2010
Om 4 uur is Martine al in de weer met het klaarmaken van haar stoofpotje van kip voor op de receptie van de Kermesse. Ik blijf liggen tot 6 uur. Het huis ligt hier vol. Er bleven zeker 6 gasten slapen.

Alle medewerkers van de kermesse komen langs, ze krijgen hun uniform: een in de lokale stof gemaakt hemd voor de mannen en een pannier voor de vrouwen.
Iedereen die een uniform krijgt moet genoteerd worden want na de kermesse gaan we de uniformen verzamelen voor een volgend feest.
Fabienne voelt zich nog niet 100%..... ze gaat een beetje traag......

We stappen naar de plaats van de kermesse. Het stoofpotje van kip wordt vervoerd op het hoofd van een lokale schoonheid die dan nog op de fiets springt om zich nog vlugger te verplaatsen..... Ik denk dat die kippen nooit zullen aankomen..... maar niets is minder waar.... Geen druppeltje saus heeft de pot verlaten...

Het klaarzetten van alles op de plaats van de kermesse gaat niet snel, maar uiteindelijk komen ze er........

Om 11 uur start de officiële plechtigheid met alle vooraanstaanden en officieel uitgenodigden: le grand Chef, Le Maire, Les vieux......
De porte parole praat alles aan elkaar en de ene speech volgt de andere op onderbroken door af en toe een optreden door een lokale groep. Schitterend.......
Zelfs ik moet onverwacht ook een woordje doen!!!!!!
Na het officiële gedeelte volgt een receptie voor de genodigden in de Maquis l'amitié aan de overkant van de weg.
Iedereen krijgt er een drankje en een hapje, die volgens sommigen niet vlug genoeg bediend wordt. Er zijn ook chips en andere hapjes uit België.

Ondertussen in de kermesse volop aan de gang en alles verloopt vlotjes. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid en alles gaat goed. De tombola heeft het grootste succes en de 1000 lotjes worden razendsnel uitverkocht!!!!

De Kermesse loopt ten einde tegen 18 uur. Martine, Nana en Baki komen terug. Ik was al vroeger teruggekeerd om wat eten klaar te maken en nog wat uit te rusten want deze avond om 20u is er nog 'la soirée dansante'.

Die start maar zeer langzaam, maar uiteindelijk tegen 22u loopt de campement vol en is het vollop ambiance!!!!!!
Wij gaan rond 00u30 slapen.
Baki, Nana, Augustin en Pascal blijven slapen......

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.