VZW SABOU BLOGT !

VZW SABOU BLOGT !

Volg onze avonturen ..

VZW SABOU streeft, naar het stimuleren, opzetten en onderhouden van initiatieven, gebaseerd op lokale behoeften, in het kader van het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Sabou, Burkina Faso.

http://www.vzwsabou.be

Afrikaans artiestenleven

vooruitgang..Posted by vzwsabou 08 Jul, 2015 23:31:25
24 juli 2010

We slapen uit!!!! Tot 9u30!!!
Wakker worden met een Afrikaans 'doucheke'.... Het ontbijt staat al klaar, Nana heeft water gewarmd en brood gekocht!! Lief!!
We krijgen bezoek van de kinderen uit de buurt. Ze willen allen op de foto. (ze weten dat ze de foto's zullen krijgen.....)
Om 11 uur komt Baki (onze chauffeur) ons halen voor een tochtje naar Kombissiri waar deze avond Nana een optreden heeft.
Eerst gaan we op bezoek bij de papa van Nana die woont op de weg naar Kombisiri. (Wamtenga - een klein landelijk dorpje met een paar hutjes ... We ontmoeten er zijn vader met zijn vrouw met haar babytje die brandwonden opgelopen heeft, in een pot kokende to (plaatselijk gerecht) gevallen te zijn. De brandwonden op zijn buikje, rug en benen zijn heel diep..... en geen verzorging... Wij hebben ook niets bij om het kind te verzorgen.

We rijden verder naar Kombissiri waar we in een restaurantje iets eten. Er is markt en Martine en ik kunnen het niet laten om wat te gaan wandelen. Gezellig!!!! We kopen meloenen, parels voor colliertjes ... Ondertussen rijdt Nana rond in een auto met luidsprekers die reclame maken voor zijn optreden van deze avond.
Het optreden wordt uiteindelijk een flop. Er komt niemand... De reden hiervoor is dat er iets verder op een promotiecampagne van Telecel (de proximus van burkina) bezig is. Daar zijn allerlei gagdets en promoties te verkrijgen. De optredens zijn gratis terwijl voor het optreden van Nana 500 cfa kost. Dus... Telecelcampagne heeft hier de voorkeur.
We rijden ontgoocheld terug en gaan om middernacht terug slapen bij Nana.

  • Comments(0)//blog.vzwsabou.be/#post9