VZW SABOU BLOGT !

VZW SABOU BLOGT !

Volg onze avonturen ..

VZW SABOU streeft, naar het stimuleren, opzetten en onderhouden van initiatieven, gebaseerd op lokale behoeften, in het kader van het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Sabou, Burkina Faso.

http://www.vzwsabou.be

Wist je ...

vooruitgang..Posted by vzwsabou 08 Jul, 2015 23:07:33
woensdag 19 mei 2010

Heel dikwijls word je als blanke in Burkina Faso door kinderen aangesproken (zeker in de dorpen) met: 'Nassara, tu n'as pas un cadeau?' (Blanke, heb je geen geschenk). In het begin vond ik dit vervelend, want het gebeurde soms twintig maal op één dag. Als kleine kinderen dit zeggen, mag je dit aanzien als een groet. Als je vraagt welk cadeau ze willen, dan zijn ze timide en trekken ze zich terug omdat ze er niets van begrijpen. Kleine kinderen spreken en begrijpen geen Frans. De groteren in Sabou vertellen me nu hoe leuk ze het vonden dat ze iets tegen een blanke konden zeggen, maar dat ze niet begrepen wat ze zegden. Eens wat ouder geworden, werd het hen uitgelegd. Er zijn 63 etnische talen in Burkina waarvan er 3 op wat grotere schaal gesproken worden nl.; het Mooré, Dioula en Fulfuldé (taal van de Peul). Dit zijn ook de 3 talen die je hoort op radio en TV. De officiële taal van Burkina is Frans.

Wist je...
dat heel wat vrouwen in Sabou nog geen water kunnen kopen alhoewel het slechts 10 CFA (1 euro = 650 CFA) per 20 liter kost?  • Comments(0)//blog.vzwsabou.be/#post6