VZW SABOU BLOGT !

VZW SABOU BLOGT !

Volg onze avonturen ..

VZW SABOU streeft, naar het stimuleren, opzetten en onderhouden van initiatieven, gebaseerd op lokale behoeften, in het kader van het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Sabou, Burkina Faso.

http://www.vzwsabou.be

Dag 2 van de montage

vooruitgang..Posted by vzwsabou 21 Jan, 2018 11:25:41
Het duurt wat langer dan gedacht voor de tire-fort aankomt, en die tijd wordt nuttig gebruikt voor het monteren van de spanten. Tegen de tijd dat die aankomt ligt bijna de helft gemonteerd.

Nu komt een moeilijk moment... op pure mankracht wordt de zware "brug" omhoog geheven en de tire-fort aangespannen. Daar het echter bijna onmogelijk is om juist in het zwaartepunt te trekken, moet er aan de ene kant wat meer geduwd worden dan aan de andere, maar het lukt ons. Het was bangelijk op een bepaald moment, maar het is goed afgelopen.

Met touwen wordt de brug in balans gehouden, terwijl de onderkant van de poten zo juist mogelijk gepositioneerd worden. Van zodra dit klaar was kon er gestart worden met de bovenbouw op de brug.
De stelling die JP mee gaf met de container komt nu echt goed van pas!

De relatief zware poutrellen worden omhoog gehesen en vast gezet, waarna de stekers gemonteerd worden. In geen tijd neemt het dak vorm. Veel sneller dan we ooit hadden durven denken.
Het gaat op een bepaald moment zo danig snel dat ze vergeten alle bouten en moeren vast te zetten... Gelukkig zijn wij er om een oogje in het zeil te houden.
Het resultaat mag gezien worden ! We zijn blij dat we nu reeds zo ver staan en sluiten de dag met een zeer goed gevoel af.
Morgen kunnen we van start gaan met het bouwen van deel 2, het bureel met annex opslagruimte.


  • Comments(0)//blog.vzwsabou.be/#post28