VZW SABOU BLOGT !

VZW SABOU BLOGT !

Volg onze avonturen ..

VZW SABOU streeft, naar het stimuleren, opzetten en onderhouden van initiatieven, gebaseerd op lokale behoeften, in het kader van het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Sabou, Burkina Faso.

http://www.vzwsabou.be

Eerste aanvang montage

vooruitgang..Posted by vzwsabou 21 Jan, 2018 11:14:04
We spreken af om van start te gaan tegen 8u 's morgens. Bij aankomst worden we opgewacht door een 12-tal helpers. De veiligheidsschoenen gekregen van Vandezande, wekken heel veel interesse en worden zo goed als mogelijk gepast.
Wij staan erop dat iedereen die gaat helpen, dergelijke schoenen draagt.

De eerste pakketten worden gelost en netjes voor de container gepresenteerd.
Bij het samenstellen van de eerste spanten, verdringen ze elkaar om toch maar een bout en/moer te kunnen vast zetten. Zo gedreven !
We moeten hun temperament zelfs eventjes sussen... het gaat zo snel dat Toon en ik niet kunnen volgen.

We moeten een manier vinden om er structuur in te krijgen. Dat lukt ook na een tijdje: Toon legt de stukken klaar in de juiste volgorde en min of meer op de plaats waar ze moeten komen. Dan pas mogen ze van start gaan met bouten en moeren.

Dit werkt wonderwel zeer vlot en het duurt niet lang voor de eerste spanten klaar zijn.

We beslissen om de eerste steunpalen te monteren en ze te presenteren op hun plaats. Dat werkt zeer goed voor de eerste die niet al te zwaar is (450Kg), maar voor de 2e, die bijna het dubbele weegt, en veel hoger is, moeten we extra materiaal laten aanrukken.
Louis gaat zorgen voor een "tire-fort" en ondertussen monteren we verder aan de spanten.


  • Comments(0)//blog.vzwsabou.be/#post27