VZW SABOU BLOGT !

VZW SABOU BLOGT !

Volg onze avonturen ..

VZW SABOU streeft, naar het stimuleren, opzetten en onderhouden van initiatieven, gebaseerd op lokale behoeften, in het kader van het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Sabou, Burkina Faso.

http://www.vzwsabou.be

Een dag in het leven van Sabou

vooruitgang..Posted by vzwsabou 09 Jul, 2015 00:03:23
29 juli 2010

Deze nacht werd Moussa wakker gebeld. De moeder van een goeie vriend is gestorven. De mannen worden opgebeld om het graf de gaan delven. Dit de ganse nacht!!!! Kun je je dat hier voorstellen??????
Tegen dat het terug dag is, is die persoon al begraven.

In de voormiddag ga ik met Simon boodschappen doen. Martine blijft thuis om nog wat verder te werken.
Ik maak eten, en in de namiddag doen we verder met de lotjes voor de tombola en speel ik nog wat met de kinderen. Ik heb de 'mini loco' mee van thuis en probeer dit uit op de grote kinderen die zogezegd naar school gaan. Grote ramp!!!!! Ze brengen er niets van terecht. Ik denk dat het onderwijs hier op niets trekt!!!!!!!! Wat ze bij ons al in de kleuterklas kennen, verstaan ze hier nog niet als ze in het zesde leerjaar zitten.
Er is hier nog werk!!!!!

Martine stopt niet met die mannen van alles uit te leggen. Maar het is niet gemakkelijk. Soms denk ik dat al die mannen hier autistisch zijn. (hun manier van denken!!!!!!!) Martine heeft heel veel geduld. Maar uiteindelijk slaagt ze er in hen van alles te doen verstaan.
Het probleem is dat ze altijd zeggen dat het geen probleem is: ├ža marce, ya pas de problemes!!! Maar dat wil niet altijd zeggen dat ze het verstaan hebben. Ze durven hier gewoon niet toegeven dat ze iets niet verstaan of iets verkeerd gedaan hebben. Hun eer wordt daardoor teveel aangetast en dat past hier niet in die cultuur.

Daar zijn de kinderen weer. Ditmaal bekijken we samen het fotoboek dat ik vorig jaar maakte van onze reis in Burkina. De kinderen van Sabou zijn nog nooit verder geweest dan Sabou en staan dan ook versteld te kijken dat hun land er zo mooi uitziet. Dat er olifanten zijn!!! Nijlpaarden!!!! Apen!!!!! Watervallen!!!! Bergen!!!!!!!

Na het avondeten fietsen we nog naar het ziekenhuis waar we een kindje bezoeken dat Martine kent. Ze wil er zeker van zijn dat het in goeie handen is, dat er iemand bij is en dat het eten krijgt.
We vinden moeder en kind buiten op een bankje. Het kind met een baxter in de hand. De mama had wat eten mee voor haar kind. De baxter is leeg, maar er is niemand om het te vervangen. De volgende verpleegster komt pas om 22 uur. Het is nu 19 uur. In de kamer zien we een paar bedden, met matras, meer niet.

  • Comments(0)//blog.vzwsabou.be/#post14