VZW SABOU BLOGT !

VZW SABOU BLOGT !

Volg onze avonturen ..

VZW SABOU streeft, naar het stimuleren, opzetten en onderhouden van initiatieven, gebaseerd op lokale behoeften, in het kader van het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Sabou, Burkina Faso.

http://www.vzwsabou.be

Voorbereiding kermis

vooruitgang..Posted by vzwsabou 08 Jul, 2015 23:57:31
28 juli 2010

Vandaag worden de uitnodigingen voor de eregasten gepost. Aangezien het werk van 'postbode' hier niet bestaat gaan we zelf van het ene adres naar de andere om de uitnodigingen te overhandigen.
We gaan naar alle notabelen van het dorp.

We starten bij 'Le Grand Chef'. We worden ceremonieel ontvangen. De mannen moeten knielen, wij mogen ons zetten in de zetel.
Na alle verplichtingen mogen we zeggen waarom we daar zijn.
Vorige keer had Martine met de chef afesproken van een paar sporttornooien te oganiseren. De chef zou dit doen en daarvoor heeft Martine voetballen, volleyballen, basketballen en een echte 'beker' bij. De chef beloofd dit te organiseren. Het voetbaltornooi wordt gespeeld in het weerkend van 28 augustus. Alle jongeren van heel Sabou kunnen een ploeg samenstellen en meedoen aan het tornooi voor de beker.

Dan volgt het bezoek voor de uitnodiging aan de politiecommisaris, de president van het departement, burgemeester, inspecteur van onderwijs secteur 1 en 2, we gaan naar de prefecture,
We eindigen bij de lokale radio waar Martine nog een interview probeert te bemachtigen om wat meer uitleg te geven over de kermesse en het doel ervan.
We hebben uiteindelijk 10 keer een spotje voor de 'kermesse' en een interview over het project op de plaatselijke radio (voor minstens 45000 mensen)

Als we rond zijn moeten we Ousman nog zien. Dit is de voorzitter van de vereniging van couturiers in Sabou. Er ontbreken nog stoffen zakken. Na een discussie (westerse mening en Afrikaanse mening, weer een leermoment) komt alles in orde.

Mady (de voorzitter BENESA) zit in de knoop en ziet door de bomen het bos niet. Martine stelt voor alles mooi op papier te zetten om alles beter te kunnen uitleggen.

In de namiddag kleven we op alle zakken het logo van de vzw. Er komen 6 jonge meisjes helpen. Ondertussen bespreekt Martine de cijfers van de kosten voor de kermesse met de mannen. Ze is daar wel 2 uren mee bezig!!!!!!!!!!!!!!!
Na het kleven van het logo maken we lotjes voor de tombola. Als het donker is (18u30) gaan de meiden naar huis..

Na het avondeten gaan we nog met een uitnodiging naar 'le petit chef' die niet ver woont van bij Martine. De vrouwen zijn daar hevig in de weer met Dolo (plaatselijk bier) te maken voor op de Kermesse.
De adoptiemama van Congo (meterkind van Martine) krijgt die avond ook nog haar uitnodiging.

's Avonds praten we nog wat met Moussa.
's Nachts slapen we binnen, daar het te vochtig is om buiten te liggen.

  • Comments(0)//blog.vzwsabou.be/#post13