VZW SABOU BLOGT !

VZW SABOU BLOGT !

Volg onze avonturen ..

VZW SABOU streeft, naar het stimuleren, opzetten en onderhouden van initiatieven, gebaseerd op lokale behoeften, in het kader van het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Sabou, Burkina Faso.

http://www.vzwsabou.be

Terug naar Ouaga

vooruitgang..Posted by vzwsabou 08 Jul, 2015 23:51:25
27 juli 2010

Ik ben vroeg wakker. het is warm. Martine slaapt nog. Ik sta op, ruim wat. Ik ga brood halen met de fiets en verdwaal efkens in al die weggetjes die naar het dorp leiden. Alle hutjes zijn hier ook dezelfde en naast alle hutjes staat er 'mille' of maïs. Ik vind er geen systeem in. Uiteindelijk vind ik brood en ook de weg terug naar het huis van Martine. Ik wordt overal supervriendelijk aangeroepen door 'nassarra' en zelfs door 'Fabienne'. Ik word hier bekend!!!!!
Zoals gezegd moet ik met de taxibrousse terug naar Ouaga om mijn visakaart te halen. Martine blijft in Sabou. Ze heeft nog teveel werk voor de 'kermesse'.
Ik zit alleen tussen 15 mannen in een busje dat op het punt staat helemaal uit elkaar te vallen. Ik weet niet hoe ze dat hier doen maar het blijft rijden!!!!!!! Ik amuseer me in de bus. Deel snoepjes uit. De mannen hier zijn gelijk kleine kinderen, je kunt ze een plezier doen met een snoepje. Ze luisteren ook naar de muziek van mijn MP3 speler. Het is leuk. Ik verveel mij geen moment.
En..... ze zijn heel vriendelijk.
In Ouaga staat Baki me op te wachten in het busstation. We gaan naar de bank, ik krijg mijn visakaart - kan geld afhalen. Gaan naar de 'Marina market' (supermarkt waar enkel de blanken en rijke zwarten zich iets kunnen permitteren) een cadeautje kopen voor een huwelijksfeest waarop we uitgenodigd zijn. Ik koop ook nog wat groenten en fruit want in Sabou valt er niet veel van al dat te kopen. Baki en ik gaan samen iets eten en kletsen gezellig.
Baki wil dat ik vòòr donker terug in Sabou ben en zet mij op de bus. Een grote bus ditmaal!!
In Sabou staat Moussa mij al op te wachten. Wat zijn ze lief hier!!!!!!!! (Baki had naar Moussa gebeld om te zeggen dat ik op aantocht was). Samen fietsen we naar huis.
De kinderen staan me al op te wachten en spelen wat. Ze zijn schattig en ze zijn niet weg te slaan!!!
Mady komt ook nog langs en blijft eten. Er wordt over allerlei problemen gepraat hier in Afrika. We wisselen gedachten uit en leren elkaars manier van denken kennen. En je mag zeker zijn, we denken helemaal anders dan hen en omgekeerd. Het is niet altijd gemakkelijk.
Maar we respecteren elkaar en komen zeer goed overeen.

  • Comments(0)//blog.vzwsabou.be/#post12