VZW SABOU BLOGT !

VZW SABOU BLOGT !

Volg onze avonturen ..

VZW SABOU streeft, naar het stimuleren, opzetten en onderhouden van initiatieven, gebaseerd op lokale behoeften, in het kader van het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Sabou, Burkina Faso.

http://www.vzwsabou.be

Naar Koudougou

vooruitgang..Posted by vzwsabou 08 Jul, 2015 23:45:30
26 juli 2010

We staan op en maken ons klaar om met onze fietsen naar Koudougou te rijden. (zo'n 30 km van Sabou - via de piste door de brousse) Ik zie het zitten!!!!
De 'nassarras' (de witte) hebben succes onderweg en het gaat heel vlot maar stoffig..... We rijden er 2 uren over.

Eerst gaan we langs in de stageplek van Martine: Action Micro Barrage waar ze mij aan iedereen voorstelt. Eén voor één sympathieke mensen.
We mogen daar het internet gebruiken en sturen wat mailtjes naar het thuisfront.
Hier maak ik de uitnodiging voor de eregasten op de 'kermesse' met photoshop
In de namiddag gaan we op bezoek bij Adele, een vriendin van Martine, waar ze tijdens haar stage gelogeerd heeft.
Na wat geklets volgt natuurlijk een fotosessie!!!!!!

We proberen wat geld te wisselen. Maar dit lukt weer niet: daar ik mijn paspoort aan Baki gegeven heb kan ik hier nu geen geld wisselen.
Ondertussen weten we van Baki dat hij toch mijn visakaart niet kan krijgen, dat ik er persoonlijk achter moet gaan. Ik zie het niet zitten, maar ik zal de volgende dag naar Ouaga moeten!!!!

Rond 15 uur willen we terugkeren naar Sabou. Maar een hevige regenbui houdt ons nog een uurtje in Koudougou. We rijden door de modder en zien er lief uit.
Het ziet er nog onweerachtig uit en proberen zo vlug mogelijk te rijden om niet vast te zitten in de regenbui, want tussen Koudougou en Sabou is er niets... We willen ook voor het donker is thuis zijn.
We hebben wind tegen... Het is lastig..... Martine, niet zo getraind als Fabienne heeft het lastig. We vinden een gewillige jongen op een brommer die Martine wat wil trekken.
Een uur en een half later zijn we al in Sabou waar er weer al volk staat te wachten om Martine van alles te vragen in verband met de Kermesse. Ze worden zenuwachting...
Ik maak spaghetti klaar, en we praten nog wat met Mady de voorzitter van de vzw.

  • Comments(0)//blog.vzwsabou.be/#post11