VZW SABOU BLOGT !

VZW SABOU BLOGT !

Volg onze avonturen ..

VZW SABOU streeft, naar het stimuleren, opzetten en onderhouden van initiatieven, gebaseerd op lokale behoeften, in het kader van het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Sabou, Burkina Faso.

http://www.vzwsabou.be

Naar Sabou

vooruitgang..Posted by vzwsabou 08 Jul, 2015 23:41:01
25 juli 2010

Om 9 uur is Baki daar al!!!! We zijn klaar om te vertrekken naar Sabou.
We nemen afscheid van Nana.
In Ouaga stoppen we nog om wat boodschappen te doen en geld af te halen. De visa kaart van Martine wil niet werken... en het is zondag, dus kan ze geen euro's wisselen. Ik wil ook geld afhalen. Steek mijn visakaart in de automaat en...... electriciteit valt uit..... met het gevolg dat de kaart ingeslikt is. Groot probleem: want het is zondag. Er kan niemand komen om die kaart terug uit de automaat te halen. Martine zoekt een oplossing, telefoneert zelfs met de directeur van de bank. We zijn zo een uurtje bezig maar niets wil baten. Het is zondag: alors, ça ne marche pas. Il faut revenir demain.
Maar we willen naar Sabou en willen geen dag langer in Ouaga blijven. We vragen daar in de bank of het mogelijk zou zijn dat Baki mijn kaart komt ophalen en volgens hen is er geen probleem.
We kopen ook nog 2 fietsen voor ons op de markt hier in Ouaga. We onderhandelen en onderhandelen en vinden uiteindelijk wat we willen aan een goeie prijs. We testen ze uit..... een fiets met een mandje vooraan!!! Mooi!!!!! En ze rijden goed......
De fietsen vliegen op het dak van de jeep en we rijden naar Sabou.
Rond 15 uur komen we daar aan........

Nog geen uurtje later heeft de 'tamtam' gewerkt is stroomt het hier vol. Het hele 'petit' comité is hier onmiddellijk al om te vergaderen in verband met de 'kermesse'. Het is een leuke vergadering. Ik amuseer mij. Ze hebben al van alles voorbereid, er is over nagedacht...
's Avonds eten we enkel wat brood. Dan rijden we nog naar het dorp om onze telefoons te laten opladen. Het is steke donker!!!! Ik zie absoluut niet waar ik fiets, ook al heb ik een licht. Ik kan de putten niet altijd vermijden. Mochten ze mij hier alleen laten, werd het een probleem, ik vind onmogelijk de weg nog terug. Zo donker!!!!!!!

Als we terugkeren krijgen we nog bezoek - ze zitten nog met wat vraagjes over de 'kermesse'
Maar eerst halen we onze muskietennetten uit en plaatsen ons er onder. We willen geen beten.

  • Comments(0)//blog.vzwsabou.be/#post10